Schilderwerken Gebr. Rutten
Eerst denken,
dan doen!
Schildernieuws
Woningonderhoud: 4x waarom belangrijk?
27 januari 2023

Woningonderhoud: 4x waarom belangrijk?

Wist je dat je wettelijk verplicht bent om je woning goed te onderhouden? In deze blog geven wij vier keer aan waarom het belangrijk is je woning goed te onderhouden:

Woningonderhoud beïnvloedt de waarde van je woning
Een goed onderhouden woning heeft invloed op de waarde van je woning. Ziet de woning er slecht uit: heeft het rottende plekken in het hout, bladert het schilderwerk af, zijn de kozijnen aan een opknapbeurt toe, etc.? Dan heeft dat veel invloed op de waarde van je woning. Het is daarnaast vaak lastiger om een hypotheek te krijgen voor een woning die er slecht uit ziet.

Het is verplicht
Wist je dat woningonderhoud wettelijk verplicht is? Een woning moet veilig, bruikbaar en leefbaar zijn. Daarbij is een woningeigenaar verplicht om een woning in een goede staat te houden.

Btw-tarief is lager
Is jouw woning ouder dan 2 jaar? Dan kom je in aanmerking voor het 9% btw-tarief in plaats van 21%. Schilderen, stuken en behangen vallen onder deze regeling.

Subsidie voor monument
Woon je in een monumentaal gebouw? Of werk je in een monumentaal gebouw? En heeft dit gebouw onderhoud nodig? Dan is de kans groot dat je aanspraak kan maken op subsidie.

Kortom onderhoud aan je woning is erg belangrijk. Wacht er ook niet te lang mee, want hoe langer je wacht, des te slechter de kwaliteit van je woning wordt. Wij bij Schilderwerken Gebr. Rutten komen graag bij je langs om je woning te controleren en netjes te herstellen en onderhoudsschilderwerk te verlenen. Dat doen we in Nijmegen, maar ook ver daarbuiten.
Nieuwsgierig naar wat Gebr. Rutten voor jou kan betekenen?