Schilderwerken Gebr. Rutten
Eerst denken,
dan doen!
Schildernieuws
Plezierig project bij mediterraan huis in nijmegen
1 juli 2019

Plezierig project bij mediterraan huis in nijmegen

Rien uit Nijmegen liet in 1995 samen met zijn vrouw een vrijstaand huis bouwen in Nijmegen. Daar moest na ruim twintig jaar het nodige aan gebeuren. Hij schakelde Schilderwerken Gebr. Rutten in. Het werd een bijzondere ervaring.

“Ik ben niet snel tevreden”, weet Rien van zichzelf. “Noem me maar kritisch. Maar ik ben ook zelfkritisch. Ik ben niet bang om op een eigen beslissing terug te komen.” Die eigenschappen zorgden voor een interessante wisselwerking met de mensen van Schilderwerken Gebr. Rutten, die in totaal drie weken lang over de vloer zijn geweest.

Uitstraling
“Het huis heeft een moderne mediterrane uitstraling en die wilden we versterken”, legt Rien uit.“Er komt veel hout in voor, maar ook wit betonsteen. Dat is geen makkelijke combinatie.

Het is een prachtig huis, maar in zijn geheel, zowel binnen als buiten, was het dringend aan een opfrisbeurt toe.”

Onder de indruk
Schilderwerken Gebr. Rutten kwam om te schilderen, maar ook voor ander werk, zoals het plaatsen van plinten. Rien is in zijn nopjes met het eindresultaat, maar hij is daarnaast ook onder de indruk van de manier van werken. “Wat ik onder andere bijzonder vond was dat Cor Rutten als directeur zelf een aantal keren langskwam om te kijken en advies te geven. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar in de praktijk komt het niet vaak voor, zo weet ik uit ervaring.”

Ontspannen
Daarnaast gingen de mensen van Schilderwerken Gebr. Rutten op een ontspannen manier om met ongepland extra werk, legt Rien uit. “Ik heb een aantal keren een keuze voor een kleur gemaakt waar ik diezelfde avond meteen spijt van kreeg.

Dan wilde ik een muur toch grijs hebben in plaats van wit. Zonder dat er een probleem van werd gemaakt werd die muur de volgende dag overgeschilderd. Cor heeft me ook een keer het advies gegeven om voor een al geverfde muur een andere kleur te kiezen. ‘Laten we het gewoon proberen en als je het niet mooi vindt dan gaan we er gewoon weer overheen’, zei hij. Hij kreeg gelijk, zijn keuze was beter. Op zo’n moment zie je zijn ervaring en inzicht.”

Servicegevoelig
Vanaf het moment dat Rien, via Google, bij Schilderwerken Gebr. Rutten terecht kwam, had hij een goed gevoel bij het bedrijf. Dat werd bevestigd. “Het is prachtig geworden. We genoten altijd al van ons huis, maar dat doen we nu nog meer. Het complete project was een bijzonder plezierige ervaring. De mensen van dit bedrijf zijn erg servicegevoelig.”
Nieuwsgierig naar wat Gebr. Rutten voor jou kan betekenen?