Schilderwerken Gebr. Rutten
Eerst denken,
dan doen!
Schildernieuws
Maak kennis met Michel
22 augustus 2021

Maak kennis met Michel

Hij is inmiddels alweer 6 jaar als schilder werkzaam bij Schilderwerken Gebr. Rutten. Een allround vakman van Nijmeegse komaf met gevoel voor humor, altijd optimistisch en supertrots op zijn werk en zijn gezin.

Wat maakt werken bij Schilderwerken Gebr. Rutten leuk?
Dat het werk heel gevarieerd is. Je komt ten eerste bij veel verschillende mensen en op veel verschillende plaatsen. Bovendien ben je voor een groot gedeelte zelf verantwoordelijk voor het werk dat gedaan moet worden. Cor (Rutten) geeft ons hierin veel vrijheid en dat is fijn. Je werkt soms alleen maar meestal samen met collega's aan een project en zorgt er samen voor dat de klus goed geklaard wordt. De sfeer is goed!

Welk onderdelen van het schilderwerk vind je het leukst?
Eigenlijk alles. De combinatie van schilderen, restaureren en herstellen, maken het werk afwisselend.

Waar ben je het meest trots op?
Het schilderen van monumentale panden. Het meest bijzondere wat ik heb mogen schilderen is de Sint-Stevenskerk in Nijmegen, dat voelt echt als een eer dat ze ons schildersbedrijf daarvoor vragen. Je komt daarbij op plaatsen waar je anders nooit komt. Je schildert op enorme hoogte, wat ook bepaalde veiligheidsaspecten met zich meebrengt. Het is echt een enorm project waar we met elkaar 6 weken aan gewerkt hebben. Elke keer als ik de Sint-Stevenskerk zie denk ik: daar heb ik toch maar mooi aan gewerkt!
Nieuwsgierig naar wat Gebr. Rutten voor jou kan betekenen?