Schilderwerken Gebr. Rutten
Eerst denken,
dan doen!
Schildernieuws
Huis (ver)kopen? Denk aan het schilderwerk
7 april 2020

Huis (ver)kopen? Denk aan het schilderwerk

Sta je op het punt je huis te verkopen? Of staat je huis al een tijdje te koop, maar wordt het niet verkocht? Hieronder zetten we enkele tips op een rijtje:

  • Binnen schilderwerk. Een huis kan gedateerd zijn, kan donkere kleuren op de muur hebben of een frisse look nodig hebben. Wist u dat u door schilderwerk een huis in waarde kan laten stijgen? Het stijgt niet alleen omdat u de woning goed verzorgd, maar ook omdat potentiële kopers er meer voor willen vragen. Kleine aanpassingen kunnen het verschil maken.

    Praktijkvoorbeeld: Hal schilderen en 5000 euro meer ontvangen.
    Onlangs gaven we de hal van een woning die te koop stond, een nieuwe lik verf. Als men de woning komt bekijken is het eerste waar ze binnenkomen de hal. Dit is niet de meest belangrijke ruimte, maar geeft wel binnen enkele seconden (onbewust weliswaar) een bepaald gevoel. Een frisse hal doet het vele malen beter. En de woning kon met 5.000 euro meer verkocht worden.

  • Buiten schilderwerk. Het advies is om uw woning om de vijf jaar van buiten te onderhouden en te schilderen. De waarde en de kwaliteit van de woning blijven dan in goede staat. Wacht u hier te lang mee, dan kan uw woning flink veel schade oplopen, wat uiteindelijk ook veel meer kosten met zich mee zal brengen. Daarnaast is de buitenkant van uw woning hét visitekaartje van uw huis. Dus snel verkopen? Check ook even de buitenkant van de woning.

  • Niet alleen schilderwerk kan het verschil maken bij het verkopen van een woning. Ook de presentatie van je woning is cruciaal. De combinatie van kleur en materiaalkeuze bepaalt de sfeer en beleving van de ruimte. Belangrijk is om de pluspunten te benadrukken van de woning, waardoor je een grotere doelgroep bereikt. En kan een woning een totaal andere look geven, dit zou ik weglaten omdat je nu over vastgoedstyling spreekt, voor verkoop. Wij werken met deskundige bedrijven samen, zoals DG Vastgoedstyling. Voor het verkoopklaar maken van je woning door middel van goede vastgoedstyling, ben je bij dit bedrijf aan het goede adres.

Met al meer dan 50 jaar ervaring zijn mij met volle plezier voor het vak nog steeds werkzaam in Nijmegen en omgeving. Het schildersbedrijf dat je graag verrast. Schilderwerken Gebr. Rutten merkt details op, verdiept zich in jou als klant en komt met verrassende voorstellen. Niet alleen meedenken over kleuren en materialen, maar bijvoorbeeld ook met je portemonnee.
Nieuwsgierig naar wat Gebr. Rutten voor jou kan betekenen?