Schilderwerken Gebr. Rutten
Eerst denken,
dan doen!
Schildernieuws
Ga voor duurzaam
29 november 2019

Ga voor duurzaam

Je kunt er niet omheen, we moeten beter voor onze aarde gaan zorgen. Duurzaamheid is een veelvoorkomend thema dat we zelfs terugzien in de interieurtrends. Hoe duurzaam in je woning ben jij? Wij zetten de beste tips hieronder voor je op een rijtje.

1. Kies bewust
Denk beter na voordat je iets koopt. We kopen vaak veel meer spullen dan we daadwerkelijk nodig hebben. En al die spullen die je niet gebruikt, worden dan ergens in huis opgeslagen. Zonde! Koop bewust, stel jezelf vaker de vraag 'Heb ik dit echt nodig?' Koop daarnaast bewust producten die beter zijn voor het milieu. Denk na over de materialen die zijn gebruikt in het product, hoe staat het merk/bedrijf bekend. Met het toepassen van deze kleine stappen alleen al, kun je een groot verschil maken met duurzaamheid in je woning.

2. Duurzaam opknappen
Het gaat niet alleen om de producten die je in je interieur gebruikt. Ook bij het opknappen van je woning worden vaak veel producten en middeltjes gebruikt die eigenlijk best wel schadelijk zijn voor het milieu. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het schoonmaken van bepaalde muren, houten balken, kozijnen etc. en vervolgens bij het opschilderen van je woning. Denk je daar eigenlijk wel eens over na? Wij als schildersbedrijf doen dat zeker en gebruiken daarom zo veel mogelijk producten die niet schadelijk zijn voor het milieu. Denk aan de verf en diverse schoonmaakmiddelen die wij gebruiken. Kwaliteit en duurzaamheid staan bij ons voorop.

Duurzame 2020 look
Naast het feit dat de gebruikte producten duurzaam moeten zijn, is ook de duurzaamheidslook een trend in 2020. Het gebruiken van basic kleuren, aardetinten en pure en eerlijke materialen horen hier helemaal bij. Eén van de kleuren van 2020 is daarom ook licht beige. Een lichte aardekleur die erg mooi gecombineerd kan worden met natuurlijke elementen in huis, zoals hout, wol, steen en planten.

Ga jij voor duurzaam? Hoe staat het ervoor in jouw huis? Denk je erover na om je woning op te knappen? Overweeg dan even goed welke spullen je ook écht nodig hebt voordat je het aanschaft én voor welke schilder je kiest. Wij bij Gebr. Rutten helpen je graag aan een duurzame look met onze duurzame materialen.
Nieuwsgierig naar wat Gebr. Rutten voor jou kan betekenen?