Schilderwerken Gebr. Rutten
Eerst denken,
dan doen!
Schildernieuws
Een interieur met lef ga voor diepblauw
5 januari 2017

Een interieur met lef ga voor diepblauw

September, oktober. De woonmaanden zijn weer begonnen. Vele grote woonbeurzen presenteren de nieuwste woontrends. Op deze verschillende woonbeurzen waren veel verschillende tinten blauw te zien. De gekozen kleur van het jaar 2017 is diepblauw. Een kleur waar je lef voor moet hebben! Houd jij wel van lef? Lees deze blog.

Blauw is een kleur van verkoeling en straalt daarnaast rust uit. Als je denkt aan de kleur blauw, kun je aan veel verschillende kleuren blauw denken. Denim, delfts, babyblauw of diepblauw. Blauw is de perfecte kleur voor in je badkamer, woonkamer of slaapkamer. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we blauw associëren met rust en ontspanning.

Over het algemeen wordt blauw gezien als een koele kleur. Maar hoe kan het dan toch dat we er rustig van worden als we deze kleur toepassen in ons interieur? Eigenlijk heel logisch. Onze hersenen associëren het met wateroppervlak of de blauwe hemel.

Er zijn zoals wij al eerder omschreven erg veel verschillende kleuren blauw. In deze blog geven we je tips hoe diepblauw toe te passen is in je interieur, omdat dat dé kleur is van dit jaar.

Natuurlijke materialen en rustige kleuren

Als je kiest voor diepblauw op je muren, dan is het advies om de rest van je interieur in te richten met natuurlijke materialen. Omdat diepblauw een felle kleur is, zorgen natuurlijke en rustige materialen voor een goede balans. Geen zorgen dus als je muur net diepblauw geschilderd is en je het te fel vindt, want met de juiste inrichting is die felheid snel weg te halen.

Hieronder zijn wat inspiratietips met diepblauw en natuurlijke materialen in de inrichting:

Blauw met grijs

Blauw en grijs is een veel voorkomende combinatie op de woonbeurs. Deze twee kleuren samen geven een hele rustige basis in je interieur. Ook deze kleurencombinatie is weer perfect te gebruiken in je slaapkamer, omdat je van deze kleuren echt tot rust komt.

Blauw met okergeel

Wat ook veel terugkomt op de verschillende woonbeurzen is de kleur diepblauw gecombineerd met okergeel of felgeel. Juist omdat deze twee kleuren tegenhangers zijn van elkaar, is het gaaf om ze samen toe te passen in het interieur. Deze kleurencombinatie is ook erg leuk voor een kinderkamer.

Blauw met hout

Zoals we al eerder omschreven is diepblauw een heftige kleur voor op de muren. Maar door het te combineren met veel houtelementen, zal het zorgen voor een rustig en mooi effect. Gebruik oude houten materialen, bijvoorbeeld:
  • Oude houten fotolijstjes;
  • Kurk aan de wand als prikbord;
  • Pallets gebruiken als tafel of maak er creatief een bank van.

Diepblauw en schilderwerken Gebr. Rutten

Wij bij schilderwerken Gebr. Rutten hebben veel ervaring met schilderwerk en behang. Wij weten welke verf belangrijk is, hoe we jouw onderlaag op de juiste manier kunnen herstellen en hoe we tot slot een mooie laag verf aan moeten brengen. Om er uiteindelijk voor te zorgen dat jij die perfecte 'good looking' woning hebt. We kunnen niet alleen schilderen, maar wij helpen ook graag bij het behangen. Wil jij hip zijn en de kleur van 2017 in je huis? Wij helpen je graag met het schilderen of behangen van je huis.
Nieuwsgierig naar wat Gebr. Rutten voor jou kan betekenen?