Schilderwerken Gebr. Rutten
Eerst denken,
dan doen!
Schildernieuws
4x contrast in je interieur
8 juli 2019

4x contrast in je interieur

Eén van de woontrends van 2019: contrast in je interieur. Dat is wat een interieur mooi en opvallend maakt. Door twee verschillende stijlen / materialen met elkaar te combineren, versterken ze elkaar en krijg je een wauw-effect. Maar hoe doe je dat zonder dat het te rommelig of te druk wordt? In deze blog nemen we je mee hoe jij twee verschillende stijlen op een prachtige manier kunt combineren.

1. Contrast met kleuren
Een manier om contrast in huis aan te brengen, is door met verschillende kleuren te werken. Denk bijvoorbeeld aan donker en licht. Kijk eens voor inspiratie in onze blog zwart en wit. Deze kleuren combinatie is erg populair momenteel. Zwart-wit kan soms wat saai overkomen. Om dan een spannend contrast te creëren is het mooi om felle opvallende kleuren in het interieur te verwerken. Een meubelstuk of een klein accessoir in een felle kleur.

2. Klassiek versus modern
Een ander mooi contrast is om de stijlen modern en klassiek met elkaar te combineren. Heb je een modern huis, dan is het mooi om klassieke elementen in je interieur te plaatsen of bijvoorbeeld te kiezen voor een klassiek behangetje aan de muur. Dat geldt natuurlijk ook andersom; heb jij een oud klassiek huis, dan is het mooi om je interieur in te richten met moderne elementen. Bijvoorbeeld een hele strakke witte kamer met design meubels.

3. Contrast in materialen
Contrasten creëren met diverse materialen is ook een van onze favoriet. Denk bijvoorbeeld aan hout met hoogglans elementen ernaast. Het brengt elkaar ongelofelijk goed in balans waardoor het niet te houterig wordt en aan de andere kant niet te veel glans heeft.

4. Diverse prints naast elkaar
Prints zijn momenteel erg populair. Diverse kleuren en printjes worden gecombineerd met elkaar. Pas op dat het niet te druk wordt. Maar als je een goede balans aan weet te brengen tussen drukke behangetjes en rustige elementen, kan het contrast tussen deze 2 echt fantastisch zijn.

Schilderwerken gebr. Rutten helpt graag
Nieuwsgierig naar wat Gebr. Rutten voor jou kan betekenen?